Прејди на содржината

Предлошка:Автотаксономија/Чуваркуќа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
Ред: Каменоломковидни [Таксономија; уреди]
Род: Чуваркуќа [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Чуваркуќа (род)|Чуваркуќа. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Чуваркуќа (род)|Чуваркуќа“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Дебелци (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Чуваркуќа|Чуваркуќа (род)|Чуваркуќа (води кон Чуваркуќа (род)|Чуваркуќа)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Thiede, Joachim; Eggli, Urs (2007). „Crassulaceae“. Во Kubitzki, Klaus; Bayer, C.; Stevens, P.F. (уред.). Flowering Plants: Eudicots: Berberidopsidales, Buxales, Crossosomatales, Fabales p.p., Geraniales, Gunnerales, Myrtales p.p., Proteales, Saxifragales, Vitales, Zygophyllales, Clusiaceae Alliance, Passifloraceae Alliance, Dilleniaceae, Huaceae, Picramniaceae, Sabiaceae. The Families and Genera of Vascular Plants. IX. стр. 83–119. doi:10.1007/978-3-540-32219-1_12. ISBN 978-3-540-32219-1.
Наводи за матичниот таксон: Angiosperm Phylogeny Group (2016). „An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG IV“ (PDF). Botanical Journal of the Linnean Society. 181 (1): 1–20. doi:10.1111/boj.12385. ISSN 0024-4074.
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.