Прејди на содржината

Предлошка:Автотаксономија/Вртипопи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Јадрени евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Астериди [Таксономија; уреди]
клад: Евастериди II [Таксономија; уреди]
Ред: Ѕвездовидни [Таксономија; уреди]
Семејство: Главоцветни [Таксономија; уреди]
Племе: Вртипопи [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Вртипопи. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Вртипопи“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Главоцветни (потсемејство) (Таксономијауреди)
Ранг: tribus (се прикажува како Племе)
Врска: Вртипопи (води кон Вртипопи)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? не.
Таксономски наводи: „Anthemideae Cass“. Global Compositae Database. Compositae Working Group (CWG). 2022. Посетено на 31 март 2022.
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.