Прејди на содржината

Предлошка:Автотаксономија/Врапчевидни

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Класа: Птици [Таксономија; уреди]
Поткласа: Нови птици [Таксономија; уреди]
Ред: Врапчевидни [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Нововилични (Таксономијауреди)
Ранг: ordo (се прикажува како Ред)
Врска: Врапчевидни (води кон Врапчевидни)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: http://www.nature.com/ncomms/journal/v2/n8/full/ncomms1448.html
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.