Предлошка:Абхазија-напомена

Од Википедија — слободната енциклопедија

Државниот статус на Абхазија е спорен. Себеси се смета за независна држава, но признаена е само од неколку други земји. Грузиските власти и останатите земји во светот сметаат дека Абхазија дејуре е дел од Грузија. Во Грузија таа важи за автономна република, чија влада е во прогонство во Тбилиси.

Икона за документација Документација за предлошка[создај]