Прва македонска кошаркарска лига 2018/19 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2018/19 - Разигрување - конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2018/19. Разигрувањата започнале на 26 мај, а завршиле на 13 јуни 2019 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                                 
  1  МЗТ Аеродром 87 92 87 - -  
4  Гостивар 68 86 77 - -  
  1  МЗТ Аеродром 80 69 85 - -
  2  Работнички 44 60 78 - -
2  Работнички 87 58 91 79 88
  3  Блокотехна НБ 79 85 73 93 77  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Гостивар[уреди | уреди извор]

26 мај
2019
20:15
Извештај МЗТ Аеродром 87, Гостивар 68    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1,500
МРТ 1
Четвртини: 20-22, 24-18, 27-14, 16-14
Пое: П. Самарџиски 16
Ско: Љ. Младеновски, П. Самарџиски 7
Дод: И. Иванов 5
Пое: Т. Ефианаји 15
Ско: Џ. Фурстингер 6
Дод: А. Костоски 6
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
28 мај
2019
18:00
Извештај Гостивар 86, МЗТ Аеродром 92    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 23-20, 12-30, 23-22, 28-20
Пое: Т. Ефианаји 21
Ско: Џ. Фурстингер 10
Дод: А. Костоски 8
Пое: Д. Стојановски 30
Ско: Д. Стојановски 11
Дод: И. Иванов 6
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
31 мај
2019
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 87, Гостивар 77    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 700
МРТ 1
Четвртини: 21-23, 24-14, 22-20, 20-20
Пое: И. Иванов 21
Ско: П. Самарџиски 13
Дод: П. Самарџиски 10
Пое: А. Костоски 17
Ско: Џ. Фурстингер 10
Дод: А. Костоски 6
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-0

(2) Работнички против (3) Блокотехна НБ[уреди | уреди извор]

26 мај
2019
19:00
Извештај Работнички 87, Блокотехна НБ 79    Вип арена, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 29-24, 18-18, 27-20, 13-17
Пое: Ѓ. Чековски 25
Ско: Ч. Костов 15
Дод: Д. Караџовски 11
Пое: К. Фандербурк 20
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: М. Младеновиќ 10
Работнички води во серијата, 1-0
28 мај
2019
20:15
Извештај Блокотехна НБ 85, Работнички 58    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 356
МРТ 1
Четвртини: 24-12, 22-12, 18-23, 21-11
Пое: К. Фандербурк 19
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: М. Младеновиќ 10
Пое: Д. Мираковски 11
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Б. Стајиќ 4
Израмнета серијата, 1-1
31 мај
2019
19:00
Извештај Работнички 91, Блокотехна НБ 73    Вип арена, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 28-23, 23-18, 17-19, 23-13
Пое: Ч. Костов 19
Ско: Ч. Костов 12
Дод: Д. Караџовски 9
Пое: Б. Пен 23
Ско: Д. Мијатовиќ 7
Дод: М. Младеновиќ 7
Работнички води во серијата, 2-1
2 јуни
2019
20:15
Извештај Блокотехна НБ 93, Работнички 79    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 365
МРТ 1
Четвртини: 27-16, 22-17, 20-23, 24-23
Пое: Б. Пен 29
Ско: Д. Мијатовиќ
Дод: П. Николиќ 8
Пое: Ч. Костов 18
Ско: Б. Крстевски, С. Младеновиќ 5
Дод: Ѓ. Чековски 6
Израмнета серијата, 2-2
4 јуни
2019
19:00
Извештај Работнички 88, Блокотехна НБ 78    Вип арена, Скопје
Гледачи: 500
МРТ 1
Четвртини: 21-20, 22-21, 24-23, 21-14
Пое: Ч. Костов 27
Ско: Ч. Костов 11
Дод: повеќемина-3 6
Пое: Д. Мијатовиќ 22
Ско: П. Николиќ, К. Фандербурк 5
Дод: П. Николиќ7
Работнички ја освоил серијата, 3-2

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Финале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (2) Работнички[уреди | уреди извор]

8 јуни
2019
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 80, Работнички 44    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1,500
МРТ 1
Четвртини: 14-21, 24-11, 19-9, 23-3
Пое: Д. Стојановски 17
Ско: П. Самарџиски 11
Дод: повеќемина-4 3
Пое: М. Јанески 13
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Д. Караџовски 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
11 јуни
2019
8:15
Извештај Работнички 60, МЗТ Аеродром 69    Вип арена, Скопје
Гледачи: 500
МРТ 1
Четвртини: 21-15, 17-17, 12-15, 10-22
Пое: Ч. Костов 19
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Б. Стајиќ, Ч. Костов 5
Пое: Д. Стојановски 16
Ско: Д. Стојановски 10
Дод: Л. Медфорд 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
13 јуни
2019
20:15
Извештај МЗТ Аеродром 85, Работнички 78    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 2,500
МРТ 1
Четвртини: 29-24, 17-30, 22-9, 17-15
Пое: И. Иванов 23
Ско: И. Иванов 7
Дод: И. Иванов, Л. Медфорд 7
Пое: Ѓ. Чековски, Ч. Костов 17
Ско: Ч. Костов 7
Дод: Б. Стајиќ 8
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-0

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Термини и делегирање - Коло 9“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 17 мај 2019. Посетено на 22 мај 2019.
  2. „Термини и делегирање - Коло 10“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 21 мај 2019. Посетено на 6 јуни 2019.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]