Прва македонска кошаркарска лига 2016/17 - Прва лига

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2016/17 - Прва лига започнала на 19 ноември 2016 година, а завршила на 4 март 2017 година. Вкупно осум екипи се натпреварувале во првиот дел за да ги одлучат четирите места кои воделе во Супер лигата на Првата македонска кошаркарска лига 2016/17.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во Супер лигата
     Екипи кои продолжиле во Плеј-аутот
Место Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Поени Забелешка
1 Фени Индустри 12 2 1106 925 + 181 26
2 Работнички 11 3 1192 954 + 238 25
3 Куманово 2009 10 4 1033 957 + 76 23
4 Кожув 9 5 1049 936 + 113 22
5 Струмица 5 9 910 1015 - 105 18
6 АВ Охрид 4 10 903 1014 - 111 18
7 Пелистер 4 10 909 1089 - 180 18
8 Вардар 0 14 904 1116 - 212 14

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

19 ноември 2016
18:00
Извештај АВ Охрид 73, Пелистер 61    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 17-10, 26-20, 13-12, 17-19
Пое: С. Михајловски 26
Ско: Л. Милојевиќ 6
Аси: А. Донески 5
Пое: Ф. Хокинс 21
Ско: М. Голубовиќ, М. Андрејевиќ 4
Аси: Ѓ. Анакиевски, М. Голубовиќ 1
19 ноември 2016
18:00
Извештај Кожув 63, Фени Индустри 66    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 12-21, 18-18, 14-10, 19-17
Пое: К. Мекнил 24
Ско: М. Мијовиќ 8
Аси: повеќемина-5 1
Пое: В. Павиќ 20
Ско: В. Павиќ 10
Аси: Ј. Петровски 4
19 ноември 2016
18:30
Извештај Струмица 64, Вардар 57    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 22-19, 29-10, 9-16, 4-12
Пое: П. Јокиќ 18
Ско: И. Димчевски 9
Аси: Е. Богоев 2
Пое: Ј. Зекири 21
Ско: Ј. Зекири 5
Аси: М. Митев 4
19 ноември 2016
19:00
Извештај Работнички 89, Куманово 2009 52    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-20, 20-11, 24-9, 23-12
Пое: Н. Вигинс 17
Ско: повеќемина-3 5
Аси: В. Илиевски 5
Пое: М. Јанески 15
Ско: М. Јанески 6
Аси: А. Костоски 3

2. коло[уреди | уреди извор]

26 ноември 2016
18:00
Извештај Фени Индустри 100, АВ Охрид 64    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 32-19, 22-17, 23-16, 23-12
Пое: К. Николовски 23
Ско: Г. Шарабиѕе 10
Аси: Б. Стајиќ 7
Пое: С. Михајловски 25
Ско: С. Михајловски 8
Аси: М. Младеновиќ 7
26 ноември 2016
18:30
Извештај Струмица 68, Работнички 85    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 21-28, 16-17, 14-25, 17-15
Пое: Н. Бешовиќ 16
Ско: Н. Бешовиќ 7
Аси: Е. Богоев 5
Пое: Д. Тасовски 26
Ско: Н. Мишановиќ 8
Аси: В. Илиевски 10
26 ноември 2016
19:00
Извештај Куманово 2009 89, Кожув 86    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 15-22, 30-9, 26-29, 18-26
Пое: А. Костоски 20
Ско: М. Јанески 7
Аси: А. Костоски 4
Пое: К. Мекнил 30
Ско: М. Мијовиќ 9
Аси: К. Мекнил 6
27 ноември 2016
14:00
Извештај Вардар 71, Пелистер 77    СРЦ Кале (мала сала), Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-18, 19-16, 11-23, 19-20
Пое: В. Лефкоски 14
Ско: Ј. Зекири 8
Аси: В. Лефкоски 4
Пое: Ф. Хокинс 30
Ско: М. Андрејевиќ 8
Аси: Ѓ. Анакиевски, М. Голубовиќ 3

3. коло[уреди | уреди извор]

29 ноември 2016
18:00
Извештај АВ Охрид 66, Куманово 2009 96    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 22-20, 19-28, 13-18, 12-30
Пое: М. Василиќ 27
Ско: М. Василиќ 8
Аси: М. Младеновиќ 8
Пое: Д. Мијатовиќ 21
Ско: Д. Мијатовиќ 6
Аси: А. Костоски 3
30 ноември 2016
18:00
Извештај Пелистер 60, Фени Индустри 83    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 17-21, 9-26, 24-20, 10-16
Пое: Ѓ. Анакиевски 14
Ско: М. Голубовиќ 6
Аси: Ф. Хокинс, М. Голубовиќ 2
Пое: М. Чешковиќ 21
Ско: К. Николовски 6
Аси: М. Чешковиќ 5
30 ноември 2016
18:30
Извештај Работнички 92, Вардар 65    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-15, 25-23, 20-12, 20-15
Пое: Н. Вигинс 17
Ско: Н. Мишановиќ 6
Аси: В. Илиевски 6
Пое: М. Митев 14
Ско: Ј. Зекири 8
Аси: М. Митев 4
30 ноември 2016
19:00
Извештај Кожув 84, Струмица 65    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 21-23, 17-13, 26-9, 20-20
Пое: К. Мекнил 26
Ско: М. Мијовиќ 14
Аси: К. Мекнил, М. Мијовиќ 4
Пое: Н. Бешовиќ 22
Ско: Н. Бешовиќ 7
Аси: Н. Зивчевиќ 6

4. коло[уреди | уреди извор]

3 декември 2016
18:30
Извештај Струмица 74, АВ Охрид 68    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 18-14, 20-22, 13-19, 23-13
Пое: Н. Зивчевиќ 21
Ско: Н. Бешовиќ 7
Аси: Е. Богоев 8
Пое: М. Василиќ 17
Ско: С. Михајловски 7
Аси: М. Младеновиќ 3
3 декември 2016
19:00
Извештај Вардар 54, Фени Индустри 59    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 13-7, 15-21, 11-13, 15-18
Пое: Д. Лазаревски 17
Ско: Д. Лазаревски, Ј. Зекири 7
Аси: Д. Робев 3
Пое: М. Чешковиќ 14
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Аси: Б. Стајиќ 3
3 декември 2016
19:00
Извештај Работнички 81, Кожув 80    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-27, 25-18, 19-13, 17-22
Пое: Д. Тасовски 18
Ско: Ѓ. Чековски 7
Аси: В. Илиевски 8
Пое: М. Мијовиќ 19
Ско: М. Мијовиќ 11
Аси: Б. Крстевски, Ј. Матијашевиќ 2
3 декември 2016
19:00
Извештај Куманово 2009 82, Пелистер 67    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 32-19, 21-13, 18-15, 11-20
Пое: Д. Мијатовиќ 16
Ско: Р. Пековиќ 9
Аси: Д. Караџовски 6
Пое: М. Андрејевиќ, М. Голубовиќ 15
Ско: М. Голубовиќ 11
Аси: Ф. Хокинс 4

5. коло[уреди | уреди извор]

10 декември 2016
18:00
Извештај Фени Индустри 72, Куманово 2009 64    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 20-19, 21-16, 16-7, 15-22
Пое: К. Николовски 16
Ско: К. Николовски 9
Аси: М. Чешковиќ 5
Пое: А. Костоски 14
Ско: Д. Караџовски 5
Аси: А. Костоски 7
10 декември 2016
18:00
Извештај АВ Охрид 53, Работнички 71    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 10-13, 9-21, 22-18, 12-19
Пое: С. Михајловски 16
Ско: М. Василиќ 15
Аси: повеќемина-3 2
Пое: Ѓ. Чековски 18
Ско: Д. Тасовски 8
Аси: Д. Мираковски 6
10 декември 2016
19:00
Извештај Кожув 73, Вардар 49    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 17-15, 14-8, 24-11, 18-15
Пое: А. Штерјов 16
Ско: М. Мијовиќ 18
Аси: К. Мекнил 5
Пое: М. Митев 12
Ско: Д. Лазаревски, Ј. Зекири 5
Аси: Д. Србиновски 3
13 декември 2016
18:00
Извештај Пелистер 71, Струмица 67    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 17-23, 11-15, 20-9, 23-20
Пое: Ф. Хокинс 26
Ско: М. Андрејевиќ 15
Аси: Ф. Хокинс 7
Пое: Н. Зивчевиќ 21
Ско: П. Јокиќ 9
Аси: Е. Богоев 4

6. коло[уреди | уреди извор]

16 декември 2016
18:00
Извештај Работнички 90, Пелистер 53    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 16-7, 24-20, 32-24, 18-12
Пое: В. Илиевски, Н. Вигинс 19
Ско: Ѓ. Чековски 13
Аси: В. Ефремовски 6
Пое: Ѓ. Анакиевски 15
Ско: М. Андрејевиќ 9
Аси: Ф. Хокинс, Д. Захариевски 3
17 декември 2016
18:30
Извештај Струмица 62, Фени Индустри 71    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 16-22, 14-17, 12-15, 20-17
Пое: Д. Станковиќ 16
Ско: Н. Бешовиќ 6
Аси: И. Димчевски 4
Пое: М. Чешковиќ 22
Ско: К. Николовски 8
Аси: повеќемина-3 3
17 декември 2016
19:00
Извештај Вардар 67, Куманово 2009 92    СРЦ Кале (мала сала), Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 8-24, 25-28, 18-17, 16-23
Пое: Ј. Зекири 15
Ско: Ј. Зекири 6
Аси: Д. Србиновски 4
Пое: Д. Мијатовиќ 27
Ско: М. Јанески 12
Аси: Д. Караџовски 15
18 декември 2016
19:00
Извештај Кожув 66, АВ Охрид 60    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 17-12, 17-16, 15-19, 17-13
Пое: К. Мекнил, М. Мијовиќ 15
Ско: повеќемина-3 9
Аси: Н. Ѓурасовиќ 5
Пое: М. Младеновиќ 16
Ско: М. Василиќ 15
Аси: М. Василиќ, Л. Милојевиќ 2

7. коло[уреди | уреди извор]

21 декември 2016
18:00
Извештај АВ Охрид 73, Вардар 64    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 29-13, 19-17, 13-18, 12-16
Пое: М. Василиќ 22
Ско: М. Василиќ 22
Аси: М. Младеновиќ, С. Ѓорѓевиќ 5
Пое: Д. Калов 16
Ско: Д. Калов 7
Аси: М. Митев, Д. Србиновски 2
21 декември 2016
18:00
Извештај Пелистер 69, Кожув 83    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 13-22, 17-23, 19-18, 20-20
Пое: Ѓ. Анакиевски 22
Ско: М. Голубовиќ 5
Аси: Ф. Хокинс 4
Пое: А. Јанев Георгиев 23
Ско: М. Мијовиќ 18
Аси: Л. Хал 8
21 декември 2016
18:00
Извештај Фени Индустри 76, Работнички 84    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-21, 23-15, 19-23, 16-25
Пое: Ј. Петровски 17
Ско: Г. Шарабиѕе 8
Аси: А. Магдевски 8
Пое: Д. Мираковски 20
Ско: Ѓ. Чековски 9
Аси: В. Илиевски 10
21 декември 2016
19:00
Извештај Куманово 2009 93, Струмица 72    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 27-22, 22-17, 25-14, 19-19
Пое: М. Јанески 21
Ско: Д. Караџовски 7
Аси: С. Живановиќ 11
Пое: П. Јокиќ 20
Ско: И. Димчевски, Н. Зивчевиќ 7
Аси: Н. Зивчевиќ 10

8. коло[уреди | уреди извор]

24 декември 2016
18:00
Извештај Вардар 62, Струмица 93    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 16-20, 10-29, 23-21, 13-23
Пое: Ј. Зекири 16
Ско: Ј. Зекири 10
Аси: Д. Робев 5
Пое: Н. Зивчевиќ 20
Ско: повеќемина-3 6
Аси: Е. Богоев, Д. Макенаџиев 4
24 декември 2016
18:00
Извештај Пелистер 72, АВ Охрид 70    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 18-20, 17-15, 22-19, 15-16
Пое: Ѓ. Анакиевски 21
Ско: М. Андрејевиќ 7
Аси: Ф. Хокинс 4
Пое: М. Младеновиќ 15
Ско: М. Младеновиќ 7
Аси: М. Младеновиќ, М. Василиќ 5
24 декември 2016
18:00
Извештај Фени Индустри 88, Кожув 82    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 25-26, 22-15, 26-19, 15-22
Пое: Г. Шарабиѕе, М. Чешковиќ 19
Ско: Г. Шарабиѕе 8
Аси: Б. Стајиќ, А. Магдевски 6
Пое: К.Мекнил 20
Ско: М. Мијовиќ 9
Аси: К. Мекнил 4
24 декември 2016
19:00
Извештај Куманово 2009 86, Работнички 83 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 15-20, 22-14, 14-23, 23-14, Пдж: 12-9
Пое: Д. Мијатовиќ 28
Ско: Д. Мијатовиќ 11
Аси: С. Живановиќ 3
Пое: Ѓ. Чековски 19
Ско: Н. Вигинс 11
Аси: В. Илиевски 7

9. коло[уреди | уреди извор]

21 јануари 2017
17:00
Извештај Пелистер 69, Вардар 57    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 24-20, 8-15, 13-11, 24-11
Пое: Б. Давков, М. Голубовиќ 20
Ско: М. Голубовиќ 13
Аси: Ф. Хокинс 6
Пое: А. Ибитајо 15
Ско: А. Ибитајо 11
Аси: Д. Србиновски 5
21 јануари 2017
18:00
Извештај АВ Охрид 62, Фени Индустри 83    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 18-22, 9-19, 13-16, 22-26
Пое: Б. Јанески 16
Ско: М. Василиќ 8
Аси: М. Младеновиќ 5
Пое: М. Чешковиќ 21
Ско: Б. Ѓекиќ 15
Аси: А. Магдевски 7
21 јануари 2017
19:00
Извештај Кожув 80, Куманово 2009 69    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 17-12, 17-16, 15-19, 17-13
Пое: М. Мијовиќ 23
Ско: М. Мијовиќ 15
Аси: К. Мекнил 8
Пое: Ј. Браун 22
Ско: повеќемина-5 4
Аси: М. Пековиќ 4
25 јануари 2017
18:00
Извештај Работнички 104, Струмица 64    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-20, 26-15, 30-18, 21-11
Пое: А. Маслинко, В. Ефремовски 21
Ско: А. Маслинко 9
Аси: В. Илиевски 11
Пое: Д. Делипетров 18
Ско: П. Јокиќ 8
Аси: Е. Богоев 6

10. коло[уреди | уреди извор]

28 јануари 2017
17:00
Извештај Вардар 73, Работнички 82    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 17-17, 18-28, 23-19, 15-18
Пое: Ј. Зекири 17
Ско: Ј. Зекири 9
Аси: М. Митев 5
Пое: В. Илиевски 20
Ско: Н. Мишановиќ 11
Аси: В. Илиевски 8
28 јануари 2017
17:00
Извештај Фени Индустри 88, Пелистер 51    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 16-9, 21-8, 28-16, 23-8
Пое: П. Пајиќ 13
Ско: Г. Марковски 9
Аси: Б. Стајиќ 6
Пое: Ф. Хокинс 16
Ско: Ф. Хокинс 6
Аси: Ф. Хокинс 2
28 јануари 2017
19:00
Извештај Куманово 2009 0, АВ Охрид 20    Спортска сала Куманово, Куманово
  • Службена победа на АВ Охрид поради суспензијата на Куманово 2009.[1][2][3]
29 јануари 2017
15:00
Извештај Струмица 20 / 0, Кожув 0 / 20    Спортска сала Парк, Струмица
  • Наизменични службени победи на Кожув и Струмица поради нивните суспензии.[1][2][3]

11. коло[уреди | уреди извор]

4 февруари 2017
14:00
Извештај Пелистер 64, Куманово 2009 81    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 15-24, 15-14, 17-24, 17-19
Пое: Н. Талевски 15
Ско: М. Голубовиќ 7
Аси: М. Голубовиќ, Ѓ. Анакиевски 6
Пое: Д. Караџовски, Д. Мијатовиќ 20
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Аси: Д. Караџовски 8
4 февруари 2017
17:00
Извештај Фени Индустри 77, Вардар 63    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 24-10, 18-11, 17-23, 18-19
Пое: К. Николовски 13
Ско: Г. Марковски 10
Аси: Ј. Петровски, Г. Марковски 5
Пое: А. Ибитајо 17
Ско: Б. Митков 7
Аси: М. Митев 4
4 февруари 2017
18:00
Извештај АВ Охрид 60, Струмица 64    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 20-9, 15-19, 9-20, 16-16
Пое: Л. Милојевиќ 16
Ско: М. Василиќ 12
Аси: повеќемина-4 2
Пое: Е. Богоев 19
Ско: П. Јокиќ, Д. Макенаџиев 6
Аси: Е. Богоев 5
4 февруари 2017
19:00
Извештај Кожув 77, Работнички 56    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-13, 21-16, 19-18, 18-9
Пое: К. Мекнил 22
Ско: М. Мијовиќ 13
Аси: К. Мекнил 6
Пое: Ѓ. Чековски 14
Ско: Ѓ. Чековски 9
Аси: П. Николиќ 7

12. коло[уреди | уреди извор]

11 февруари 2017
17:00
Извештај Вардар 73, Кожув 86    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 9-26, 17-21, 26-24, 21-15
Пое: А. Ибитајо 26
Ско: А. Ибитајо 8
Аси: Д. Србиновски 4
Пое: Л. Хал 21
Ско: К. Аникиенко, Н. Ѓурасовиќ 8
Аси: Л. Хал 3
11 февруари 2017
17:00
Извештај Работнички 97, АВ Охрид 61    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 27-12, 27-23, 22-10, 21-16
Пое: В. Ефремовски 24
Ско: Н. Мишановиќ, А. Маслинко 9
Аси: Ѓ. Чековски 7
Пое: С. Глигоријевиќ 16
Ско: С. Глигоријевиќ 6
Аси: С. Јанески 6
11 февруари 2017
18:00
Извештај Струмица 66, Пелистер 64    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 14-14, 15-17, 22-14, 15-19
Пое: П. Јокиќ 18
Ско: В. Брчков 7
Аси: Е. Богоев, В. Брчков 6
Пое: Ѓ. Анакиевски 19
Ско: М. Голубовиќ 13
Аси: Ф. Хокинс 5
11 февруари 2017
19:00
Извештај Куманово 2009 64, Фени Индустри 60    Училишна сала Перо Наков[4], Куманово
Четвртини: 17-13, 15-21, 15-15, 17-11
Пое: Ј. Браун 15
Ско: М. Пековиќ 10
Аси: Ј. Браун 5
Пое: Б. Стајиќ 12
Ско: К. Николовски, Б. Ѓекиќ 6
Аси: Ј. Петровски 7

13. коло[уреди | уреди извор]

25 февруари 2017
16:00
Извештај Пелистер 60, Работнички 95    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 9-26, 17-22, 13-30, 21-17
Пое: М. Андрејевиќ 20
Ско: М. Андрејевиќ 9
Аси: Ѓ. Анакиевски 4
Пое: А. Маслинко 23
Ско: А. Маслинко 13
Аси: Д. Мираковски 10
25 февруари 2017
18:00
Извештај АВ Охрид 80, Кожув 86    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 20-9, 15-19, 9-20, 16-16
Пое: Д. Брукс 16
Ско: С. Михајловски 9
Аси: Д. Брукс 7
Пое: Н. Ѓурасовиќ 22
Ско: И. Димчевски, К. Аникиенко 5
Аси: К. МекНил 5
25 февруари 2017
18:30
Извештај Фени Индустри 97, Струмица 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 21-14, 21-18, 21-12, 34-25
Пое: К. Николовски 21
Ско: Б. Ѓекиќ 10
Аси: Б. Стајиќ 6
Пое: П. Јокиќ 34
Ско: А. Стефановски 8
Аси: Д. Макенаџиев 7
25 февруари 2017
19:00
Извештај Куманово 2009 86, Вардар 69    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 16-17, 26-17, 23-14, 21-21
Пое: Д. Мијатовиќ 28
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Аси: С. Живановиќ 4
Пое: А. Ибитајо 17
Ско: М. Шалев 6
Аси: Д. Србиновски 5

14. коло[уреди | уреди извор]

4 март 2017
17:00
Извештај Вардар 80, АВ Охрид 93    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 13-28, 23-17, 18-25, 26-23
Пое: Д. Калов 25
Ско: Д. Калов 9
Аси: Д. Србиновски 5
Пое: Д. Брукс 32
Ско: Д. Брукс 13
Аси: Д. Брукс 5
4 март 2017
18:00
Извештај Струмица 62, Куманово 2009 79    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 17-24, 11-17, 26-14, 8-24
Пое: П. Јокиќ 20
Ско: А. Стефановски 9
Аси: Е. Богоев 9
Пое: Д. Мијатовиќ 26
Ско: М. Јанески 9
Аси: С. Живановиќ 5
4 март 2017
18:00
Извештај Работнички 83, Фени Индустри 86    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 24-23, 17-21, 25-23, 17-19
Пое: Д. Тасовски 30
Ско: Ѓ. Чековски, Д. Тасовски 7
Аси: П. Николиќ, Д. Мираковски 5
Пое: Б. Ѓекиќ 23
Ско: Б. Стајиќ 7
Аси: Б. Стајиќ 8
4 март 2017
19:00[5]
Извештај Кожув 83, Пелистер 71    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 15-15, 21-16, 27-17, 20-23
Пое: И. Димчевски 23
Ско: К. Аникиенко 12
Аси: Л. Хал 10
Пое: Ф. Хокинс 25
Ско: М. Андрејевиќ 7
Аси: Ф. Хокинс 4

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. 1,0 1,1 Билтен (број 10) на сениорските кошаркарски лиги на Македонија“, Македонска Кошаркарска Федерација, 31 јануари 2017 (посет. 31 јануари 2017 г).
  2. 2,0 2,1 Службени порази за Куманово, Кожув и Струмица“, sportmedia.mk, 31 јануари 2017 (посет. 31 јануари 2017 г).
  3. 3,0 3,1 Дочекавме и тоа во македонската кошарка: Две поразени екипи од ист меч!“, gol.mk, 31 јануари 2017 (посет. 31 јануари 2017 г).
  4. Дербито за Куманово: Фени падна во „Перо Наков““, sportmedia.mk, 11 февруари 2017 (посет. 13 февруари 2017 г).
  5. Кожув „го доби“ Димчевски“, sportmedia.mk, 4 март 2017 (посет. 9 март 2017 г).

Надворешни врски[уреди | уреди извор]