Прва македонска кошаркарска лига 2006/07 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2006/07 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2006/07. Разигрувањата започнале на 21 април, а завршиле на 19 мај 2007 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Струмица 2005 и така станала првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                                     
  1  Струмица 2005 67 73 84 - -  
4  Свислион Пелистер 64 80 64 - -  
  1  Струмица 2005 73 67 74 70 66 - -
  2  Фершпед Работнички 52 65 70 79 52 - -
2  Фершпед Работнички 91 65 88 - -
  3  Вардар Осигурување 56 54 67 - -  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) Струмица 2005 против (4) Свислајон Пелистер[уреди | уреди извор]

Поради 3-1 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Струмица 2005.

21 април
2007
19:00[1]
[2][3][4] Струмица 2005 67, Свислајон Пелистер 64    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 19-16, 14-19, 16-13, 18-16
Пое: В. Кицулис 18 Пое: Б. Мирковиќ 19
Струмица 2005 води во серијата, 2-0
24 април
2007
19:00[5]
[6][7] Свислајон Пелистер 80, Струмица 2005 73    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 17-20, 18-14, 25-16, 20-23
Пое: Б. Мирковиќ 22 Пое: З. Гоцевски 28
Струмица 2005 води во серијата, 2-1
27 април
2007
[8][9][10] Струмица 2005 84, Свислајон Пелистер 64    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 25-16, 17-15, 18-9, 24-24
Пое: Е. Богоев, В. Кицулис 19 Пое: Б. Јововиќ 16
Струмица 2005 ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(2) Фершпед Работнички против (3) Вардар Осигурување[уреди | уреди извор]

21 април
2007
19:30[1]
[2][3][4] Фершпед Работнички 91, Вардар Осигурување 56    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 27-11, 22-19, 27-18, 15-8
Пое: Т. Симиќ 20
Ско: М. Србиновски 10
Дод: О. Стојановски 4
Пое: Е. Хаџибулиќ, К. Морбан 11
Ско: К. Павловски 15
Фершпед Работнички води во серијата, 1-0
24 април
2007
19:00[5]
[6][7] Вардар Осигурување 54, Фершпед Работнички 65    СРЦ Кале, Скопје
Четвртини: 18-17, 13-11, 11-23, 12-14
Пое: К. Морбан 26
Ско: К. Павловски 9
Дод: Г. Самарџиев 4
Пое: А. Костоски 18
Ско: Т. Симиќ 12
Дод: В. Поповиќ 3
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
27 април
2007
[8][9][10] Фершпед Работнички 88, Вардар Осигурување 67    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 25-21, 23-20, 25-11, 15-15
Пое: Д. Тасовски 31
Ско: повеќемина-2 7
Дод: А. Костоски 6
Пое: П. Блажевски 17
Ско: повеќемина-2 5
Дод: П. Блажевски 4
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 3-0

Финале[уреди | уреди извор]

(1) Струмица 2005 против (2) Фершпед Работнички[уреди | уреди извор]

5 мај
2007
19:00
[11][12][13] Струмица 2005 73, Фершпед Работнички 52    Спортска сала Парк, Струмица МРТ[14]
Четвртини: 21-13, 14-11, 17-17, 21-11
Пое: З. Гоцевски 23
Ско: повеќемина-2 6
Дод: Е. Богоев 7
Пое: Т. Симиќ 17
Ско: Т. Симиќ 7
Дод: Ѓ. Кочов 4
Струмица 2005 води во серијата, 1-0
8 мај
2007
19:30
[15][16][17] Фершпед Работнички 65, Струмица 2005 67    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ[18]
Четвртини: 15-16, 10-16, 17-24, 23-14
Пое: Т. Симиќ 26
Ско: Т. Симиќ 12
Дод: повеќемина-2 4
Пое: Т. Грнчаров 20
Ско: З. Гоцевски 7
Дод: Е. Богоев 4
Струмица 2005 води во серијата, 2-0
12 мај
2007
17:15[19]
[20][21][22] Струмица 2005 74, Фершпед Работнички 70    Спортска сала Парк, Струмица МРТ
Четвртини: 24-20, 11-21, 20-18, 19-11
Пое: З. Гоцевски 25
Ско: З. Гоцевски 10
Дод: З. Гоцевски 4
Пое: Д. Тасовски 22
Ско: Н. Пауновиќ 4
Струмица 2005 води во серијата, 3-0
16 мај
2007
19:30
[23][24][25] Фершпед Работнички 79, Струмица 2005 70    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ[26]
Четвртини: 24-17, 11-12, 21-18, 21-23
Пое: В. Поповиќ 19
Ско: Т. Симиќ 10
Дод: Д. Тасовски 5
Пое: С. Хаџивасилев 17
Ско: З. Гоцевски 12
Дод: Т. Грнчаров 4
Струмица 2005 води во серијата, 3-1
19 мај
2007
[27][28][29][30] Струмица 2005 66, Фершпед Работнички 52    Спортска сала Парк, Струмица
Судии: Зоран Златевски, Александар Милојевиќ, Сашко Терзиевски
МРТ
Четвртини: 12-14, 23-17, 14-10, 17-11
Пое: Е. Богоев 15 Пое: Д. Тасовски 18
Струмица 2005 ја освоил серијата, 4-1

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. 1,0 1,1 „Трка за шампионскиот пехар“. vecer.mk. 19 април 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска] Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „19 април“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 2. 2,0 2,1 „Вардар заматен во Градскиот парк“. vecer.mk. 22 април 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска] Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „22 април“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 3. 3,0 3,1 Струмица прими медали со задоцнување[мртва врска] dnevnik.mk 22 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „a“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 4. 4,0 4,1 Вардар спуштен на земја, Струмица заздраве[мртва врска] vest.com.mk 23 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „b“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 5. 5,0 5,1 „Нова трка - иста цел“. vecer.mk. 23 април 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска] Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „23 април“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 6. 6,0 6,1 Ф.Работнички на прагот на финалето[мртва врска] dnevnik.mk 25 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „c“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 7. 7,0 7,1 Втор дебакл на Вардар, Пелистер ги продолжи надежите[мртва врска] vest.com.mk 26 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „d“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 8. 8,0 8,1 „Во игра само две екипи“. vecer.mk. 29 април 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска] Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „29 април“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 9. 9,0 9,1 Фершпед Работнички и Струмица во борба за титулата[мртва врска] vest.com.mk 30 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „e“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 10. 10,0 10,1 Втора шанса за струмичани да го покорат Работнички[мртва врска] dnevnik.mk 30 април 2007 Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „f“ е зададен повеќепати со различна содржина.
 11. „Златко цар под кошевите“. vecer.mk. 6 мај 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска]
 12. Почетното водство за Струмица[мртва врска] vest.com.mk 7 мај 2007
 13. Златна рака на Гоцевски[мртва врска] dnevnik.mk 7 мај 2007
 14. За титула треба триумф на гости[мртва врска] dnevnik.mk 5 мај 2007
 15. „Струмичани летнаа високо“. vecer.mk. 9 мај 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска]
 16. Струмица со едната рака на пехарот[мртва врска] vest.com.mk 10 мај 2007
 17. Струмица го продолжува патот кон титулата[мртва врска] dnevnik.mk 10 мај 2007
 18. Фершпед Работнички бара фер судење[мртва врска] dnevnik.mk 8 мај 2007
 19. „Струмичани бркаат тројка“. vecer.mk. 11 мај 2007. Архивирано од изворникот на 2017-10-26. Посетено на 7 јануари 2019.
 20. „Струмичани чекор до историскиот успех“. vecer.mk. 14 мај 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска]
 21. Струмица ја дели победа од историјата[мртва врска] vest.com.mk 15 мај 2007
 22. Струмица се готви за прослава[мртва врска] dnevnik.mk 15 мај 2007
 23. „Забавата продолжува во Струмица“. vecer.mk. 17 мај 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска]
 24. Работнички се спаси од срамот[мртва врска] vest.com.mk 18 мај 2007
 25. Спречија пораз на нула[мртва врска] dnevnik.mk 18 мај 2007
 26. Првакот без Стојановски ќе оди на прва победа[мртва врска] dnevnik.mk 16 мај 2007
 27. МРТ (2 април 2020). „STRUMICA RABOTNICKI 66 52 (CHAMPION 2007)“. канал Stari Natprevari на Youtube. Посетено на 3 април 2020.
 28. „Струмичани летнаа во облаци“. vecer.mk. 20 мај 2007. Посетено на 7 јануари 2019.[мртва врска]
 29. Цела Струмица со пехарот на улица[мртва врска] dnevnik.mk 21 мај 2007
 30. Прва титула за Струмица 2005 Архивирано на 4 март 2016 г. vest.com.mk 21 мај 2007

Надворешни врски[уреди | уреди извор]