Поширока област на Банџул

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поширока област на Банџуп (Greater Banjul Area) — еден од шестте окрузи во Гамбија. Овој округ ја опфаќа околината околу главниот град на Гамбија, Банџул

Население[уреди | уреди извор]

Година Бр. жители
1963. 40.017
1973. 78.185
1983. 145.612
1993. 270.540
2003. 357.238
2005. 379.780
2006. 391.231
2007. 402.753
2008 414.445

Население места[уреди | уреди извор]

Во пошироката област на Банџуп има три населени места: Банџул, Бакау и Серекунда.

Видете уште и[уреди | уреди извор]