Потпури

Од Википедија — слободната енциклопедија
Потпури - смеса на исушени ливчиња од цветови.

Потпури — еден вид на ароматична смеса која обично се прави од исушени ливчиња од цветови, зачини и миризливи масла. Таа била многу корисна во времето кога просториите и луѓето биле повалкани и мирисале повеќе отколку што би сакале ние денес, но потпури е сè уште популарен поради убавата миризба.