Портал:Русија/Дали знаете

Од Википедија — слободната енциклопедија
  • ... дека административно, Русија е поделена на 22 републики?
  • ... дека „Ќе се вратам по битката.“ се зборови на познатата снајперистка Роза Шанина?
  • ... дека највисок врв во Русија е врвот Елбрус на планината Кавказ, висок 5.633m со што е и највисок врв во Европа?