Портал:Боливија/Дали сте знаеле

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  • ... дека Боливија го добила своето име според јужноамериканскиот револуционер Симон Боливар?
  • ... дека официјалната валута на Боливија, боливијано, е именувана исто така според јужноамериканскиот револуционер Симон Боливар?
  • ... дека Боливија има два главни града, Сукре и Ла Паз, од кој едниот е адмнинистративен а другиот уставен?
  • ... дека мнозинството население на Боливија е староседелско, а не мешано со европски народи?
  • ... дека Боливија има три официјални јазика, шпански, кечуански и ајмарски?