Поргарнес

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поргарнес (исландски: Borgarnes) — град во западниот дел на Исланд, односно спаѓа во Западниот регион, брои околу 1.770 жители и е дваесетти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Поргарнес, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Воздушна панорама на Поргарнес