Пожарна безбедност

Од Википедија — слободната енциклопедија
Опрема за пожарна безбедност во градилиште во Кина

Пожарна безбедност претставува влог во заштитни мерки за спречување на иницијатива или зголемување на пожар. Вакви против-мерки се вршат преку инспекција на згради и школување. Пожарната установа мора да ја има во секоја локална средина.