Подсмрека (замок)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Подсмрека
Grad Podsmreka
Burg Smreck
Карта
Општи податоци
ГрадПодсмрека кај Вишња Горња, Општина Иванчна Горица
ЗемјаСловенија

Подсмрека — замок наоѓа во Подсмрека кај Вишња Горња, Општина Иванчна Горица во Словенија. Оваа велепоседничка куќа била изградена во 16 век.