Податотека:Dickens by Watkins detail.jpg

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Dickens_by_Watkins_detail.jpg(261 × 315 пиксели, големина: 35 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Опис
English: Cropped from photograph of Charles Dickens
Датум
Извор

[1] Национална портретна галерија: NPG P301(19)

Иако правилата на Ризницата ја прифаќаат употребата на оваа податотека,
едно или повеќе трети лица полагаат авторско право против Ризницата во врска со делото кое е извор на прикажаното, или чисто негова механичка репродукција. Ова може да се должи на признавањето на доктрината наречена „пот на челото“, која овозможува заштитување на дела заради способност и труд, а не чисто заради оригиналност како што е случај во САД (каде домува оваа страница). Полноважноста на овие барања зависи од држава до држава. Како такво, користењето на оваа слика во земјата на побарувачот или некои други земји може да се смета за прекршок на авторски права. Погледајте ја страницата Кога се користи ознаката „PD-Art“ за повеќе информации.

See User:Dcoetzee/NPG legal threat for original threat and National Portrait Gallery and Wikimedia Foundation copyright dispute for more information.


Ознакава не го укажува авторскоправниот статус на приложеното дело. Покрај ова, делото треба да има и ознака за авторски права, независно од оваа. Повеќе информации ќе најдете на Ризница:Лиценцирање.
Автор George Herbert Watkins, born 1828
Други верзии
Reversed and cropped

Лиценцирање

Public domain
Public domain
Оваа медиумска податотека е во јавна сопственост во САД. Ова важи сите дела од САД чиишто авторски права истекле, честопати поради тоа што се издадени пред 1 јануари 1929 г. Погладајте ја оваа страница за поподробно објаснување.

United States
United States
Оваа слика може да не е во јавна сопственост вон САД (ова особено важи за земји и подрачја кои не го применуваат правилото на пократок рок за дела од САД, како Канада, Кина (без Хонгконг и Макао), Германија, Мексико и Швајцарија). Создавачот и годината на издавање се сметаат за информации од суштинско значење и тие мораат да се наведат. Повеќе на страниците „Википедија:Јавна сопственост“ и „Википедија:Авторски права“.

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна15:26, 30 јануари 2009Минијатура на верзијата од 15:26, 30 јануари 2009261 × 315 (35 КБ)Old Moonraker{{Information |Description={{en|1=Detail from photographic portrait of en:Charles Dickens}} |Source=http://www.npg.org.uk/collections/search/largerimage.php?sText=charles+dickens&submitSearchTerm.x=0&submitSearchTerm.y=0&page=1&search=ss&OConly=true&

Податотекава се користи во следнава страница:

Глобална употреба на податотеката

Оваа податотека ја користат и следниве викија:

Погледајте ја останатата глобална употреба на податотекава.

Метаподатоци