Подарок

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Подарок е предавање на архивски материјал од физички лица .

Подарок на архивски материјал од физички лица кои од разни побуди го предаваат на надлежниот архив. Кај оваа категорија на прием , имателот задржува одредени права над архивскиот материјал, но може да постави и одредени услови за негово користење.