Плутон (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
  • Плутон - џуџеста планета во Сончевиот Систем
  • Плутон - Бог на подземјето според Римската митологија
  • Плутон - лик од цртаните филмови на Волт Дизни