Пичка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Пичка може да се однесува на жаргоните од македонскиот говор:

  • Родница (вагина) — женски полов орган.
  • Пичка — карактерна особина за машка единка која има женски манири.
  • Пичка — вулгарен опис на голем број негативни особини: подлец, интригант, подбуцнувач, страшливец, итн.
  • Пичка — добра, привлечна девојка.