Петар Кајевски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Петар Кајевски

Петар Кајевски — македонски информатичар, роден 1974 во Скопје. Активен учесник на модемџиската суб-култура од раните деведесетти години. По завршувањето на студиите на ЕТФ, има магистрирано на „Лондон скул оф економикс“ (LSE) и на Универзитетот Сен Гален, Швајцарија (2006) на теми од областа на релокација на трудот.

Во 2004 го основа пребарувачот „Најди!“ кој ги индексира медиумските мрежни места на македонски јазик, македонските блогови и овозможува пребарување на зборови во печатени книги.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Интервјуа[уреди | уреди извор]

Написи[уреди | уреди извор]