Паул Прајл

Од Википедија — слободната енциклопедија

Паул Прајл (21 јули 1879 - 1951 во Лајпциг) — хуморист, композитор и музички издавач. Псевдонимите кои ги користел биле „Ерих Сејферт“ и „ИБ Луптон“.