Партнерство

Од Википедија — слободната енциклопедија

Партнерство или ортаклак[1] е здружување поради заеднички цели и интереси. Партнерските односи најчесто опфаќаат преземање на некој заеднички потфат, учество на поголем број луѓе или остварување една или повеќе заеднички цели. На локално ниво сè повеќе се сметаат за важни партнерства на владиниот, невладиниот и приватниот сектор, со што се овозможуваат подобри услуги и поголемо учество на корисниците. Правно се регулираат со договорни односи.

Наводи[уреди | уреди извор]