Прејди на содржината

Парадокс (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Парадокс е тврдење коешто самото си противречи и се коси со логиката. На пример: Дали одговорот на ова прашање е „не“?.

„Парадокс“ може да се однесува и на: