Папа Бонифациј

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Имало 9 папи со името Бонифациј:

Папа Бонифациј I (418-422)
Папа Бонифациј II (530-532)
Папа Бонифациј III (607)
Папа Бонифациј IV (608-615)
Папа Бонифациј V (619-625)
Папа Бонифациј VI (896)
Папа Бонифациј VII (984-985; се смета за антипапа)
Папа Бонифациј VIII (1294-1303)
Папа Бонифациј IX (1389-1404)