Прејди на содржината

Панспудастики

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сестудентско движење за соработка (на грчки: Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, PSK, Панспудастики́ Ки́ниси Синергаси́ас) е крило на Комунистичката младина на Грција (KNE) кое дејствува на грчките универзитети.