Прејди на содржината

Палеонтологија

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Палеонтолог)
Подготовка на фосилизирани коски на Европасаурус холгери

Палеонтологијата ги проучува остатоците на живите суштества (фосили) кои потекнуваат од различните слоеви на Земјината кора, споредувајќи ги фосилните остатоци со сродните денешни видови.