Паладинс (видео игра)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Паладинс е игра која не се плаќа создадена за тим, објавен во септември 2016 година како претходник на производот на Хај-рез Студиос. Во рок од една недела од објавувањето на Стим, играта привлече 800 000 преземања, и стана една од десетте најпопуларни игри објавени од страна на Хај-рез Студиос.Грешка во наводот: Погрешна ознака<ref>; погрешни имиња, т.е. ги има премногу.

Секој играч контролира карактер со различни способности, и тие се поделени во две екипи кои се натпреваруваат за да се постигнат целите.

Како одговор на обвинувањата дека играта е клон на играта Overwatch, Тод Харис од Хај-рез изјави дека "[Overwatch] не беше инспирација за Паладинс", а "играта која заслужува најмногу кредит е Тим Тврдина 2".Грешка во наводот: Погрешна ознака<ref>; погрешни имиња, т.е. ги има премногу.

Наводи[уреди | уреди извор]