ПАОК „Ентузијаст“ - Струмица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Планинарски дом Шарена чешма е проширен и комлетно реновиран.Се наоѓа на планина Беласица на 1286 м.н.в.

Располага со 40 легла,распоредени во соби,1 х 6 кревети,1 х 9 кревети,1 х 17 кревети и 4 х 2 кревети.Домот располага со

три WC со купатило,комплет опремена кујна за подготовка на храна и ресторан со 50 места.

Домот е од затворен тип и се отвара со предходна наја,а е отворен речиси секој викенд во годината.

Лице за контакт Љубенчо Јанев 075 810 809,Управник на домот.

Планинарње: Искачување на врв Тумба 1881 м.н.в.(тромеѓе),врв Ботра 1880 м.н.в,Звезден врв 1877 м.н.в.

Посета на Смоларски и Колешински водопад.Месност Пирго,Сечена скала,Ловна куќа и Ѓаволски мост.