Охридско муфтиство

Од Википедија — слободната енциклопедија
Охридско муфтиство
Logo na IVZ.jpg
Karta na muftistvata vo Makedonija.svg
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Типнепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоОхрид, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Охридското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Охрид.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: