Отомиски јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Отомиски
Географска
распространетост:
Мексико
Класификација:Ото-мангејско
Гранки:
ISO 639-2 и 639-5:oto

Отомиските јазици се јазици кои припаѓаат на ото-памејската јазична група. Ова семејство го сочинуваат два јазика: отомискиот и мазауанскиот коишто се зборуваат во централниот дел на Мексико.