Оскова

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оскова е река во Босна и Херцеговина. Оскова е западна притока на реката Спреча. Настанува кај Бановиќи со спојување на Литва, Радина и Мачковца.

Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!