Оринџ (округ)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оринџ (англиски: Orange County) — име на повеќе окрузи во САД, сместени во различни сојузни држави

  • Оринџ — округ во Вермонт
  • Оринџ — округ во Вирџинија
  • Оринџ — округ во Индијана
  • Оринџ — округ во Калифорнија, близу градот Лос Анџелес
  • Оринџ — округ во Њујорк
  • Оринџ — округ во Северна Каролина
  • Оринџ — округ во Тексас
  • Оринџ — округ во Флорида, во кој спаѓа градот Орландо