Прејди на содржината

Орална и максилофацијална хирургија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Орална и максилофацијална хирургија е хируршка специјалност за корегирање на широк спектар на болести, повреди и дефекти на главата, вратот, лицето, вилицата и на тврдите и меки ткива на оралниот (усниот) и максилофацијалниот (лице и вилица) регион. Препознаена е како меѓународна хируршка специјалност.