Општина Вратница

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Општина Вратница
денес дел од Општина Јегуновце


Општи податоци
Седиште Вратница
Површина н.п. км²
Демографија
Население 3.563 жит.
Густина н.п. жит/км²
Населени места
Локална управа
Градоначалник н.п.
Контактни податоци

Општина Вратница била поранешна општина во Северозападна Македонија. Општината била создадена во 1996 година и престанала да постои во 2004 година, кога била припоена со Општина Јегуновце. Локалното и поширокото население не било задоволно од ова припојување. Центар на општината било селото Вратница.

Населени места[edit | edit source]

Во Општина Вратница спаѓале следниве села: Јажинце, Рогачево, Старо Село, Беловиште, Орашје и Вратница.

Демографија[edit | edit source]

Според потписот од 2002 година општината имала 3.563

Наводи[edit | edit source]

Поврзано[edit | edit source]