Опсада на Задар

Од Википедија — слободната енциклопедија


Крстоносни војни
Портал:Крстоносни војни

Крстоносците го освојуваат градот Зара (Задар) во 1202 година

Опсадата на Задар се случила на 1202 година на почетокот на Четвртата крстоносна војна, кој на крај завршил со заземање на Цариград.