ОУ „Даме Груев“ - Битола

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„„Даме Груев““

Место
Општина: Битола
Нас. место: Битола
Адреса: ул. „Ѓорче Петров“ бр. 7
Основни информации
Директор: Благој Огненовски
Настава на: македонски
Контактни информации
Мреж. место www.oudamegruev.mkd.net

Основното училиште „Даме Груев“ се наоѓа во Битола, општина - Битола.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

=Освоени награди[уреди | уреди извор]

 • Државна награда -Поетски лирски бранувања-2010
 • Државна награда -Поетски лирски бранувања-2008
 • Специјална награда во ОУ „Коле Канински“, литературно читање -Поетска квечерина-
 • Прва награда на литературен конкурс во МУБ -Св.Климент Охридски-
 • Прво место француска алијанса, креативна примена на францускиот јазик
 • Трето место на регионален натпревар во математика
 • Трето место на републички натпревар во математика
 • 45-та Олимпијада на КМТП, 2008 (народна техника)
  • информатика: прво место - Петар Папалевски
  • електроника: трето место
  • радиотехника: прво и трето место
  • агротехника: прво место
 • 45-та државна смотра на млади техничари
  • информатика II место - Петар Папалевски
  • радиотехника III место
 • Општински натпревар по информатика: трето место

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]