ОУ „Блаже Коневски“ - Велес

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„„Блаже Конески““
Место
Општина: Велес
Нас. место: Велес
Основни информации
Основано: 1982
Директор: Андон Николов (2010)
Настава на: македонски
Контактни информации

Основното училиште „Блаже Конески“ се наоѓа во Велес, општина - Велес. Училиштето е основано во 1982 година, и во него се изведува настава од прво до осмо одделение. Училиштето е поделено на две помали згради, а тие се поврзани со еден премин. Во првата зграда учат учениците од прво до четврто одделение, а во втората зграда учениците од петто до осмо. Училиштето има 1073 ученици. Најактуелно е што во секоја училница има компјутер за секое дете освен во кабинетите по Хемија и Музичко.Во училиштето се изучува Веронаука и Историја на Религии.

Секој петок осмоодделенците одржуваат приредби, забави во поливалентниот простор. Во него се одржуваат разни натпревари како по математика, македонски јазик, информатика и слично. Во училишниот простор на ОУ „Блаже Конески“ се наоѓа и училиштето „Трајко Андреев“.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

Освоени награди[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]