Нумерус (математичко списание)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Нумерусматематичко списание за учениците од основното образование во Македонија.[1] Списанието постои уште од 1975 година. Сопственик на списанието е СММ (Сојузот на математичарите на Македонија). Главен и одговорен уредник на списанието е д-р Никита Шекутковски. Уредувачкиот одбор го сочинуваат д-р Алекса Малчески, д-р Љупчо Настовски, Игор Димовски, Зоран Трифунов, Петре Крстевски, Златко Петковски заедно со соработниците д-р Весна Манова Ераковиќ, д-р Татјана Атанасова Пачемска и м-р Ирена Стојковска.[2]

Поврзано[уреди | уреди извор]

  • Сигма - македонско математичко списание за учениците од средното образование[3]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]