Ној! (музичка група)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ној!
ПотеклоДиселдорф, Германија
Жанрови
Период на активност1971–1986
Соработници
Мреж. местоneu2010.com
Поранешни членови

Ној!германска краутрок група формирана во Диселдорф во 1971 од страна на Клаус Дингер и Мајкл Ротер. Иако Ној! имале минимален комерцијален успех додека постоеле, групата ретроспективно се смета за една од највлијателните во краутрок движењето во Западна Германија.