Носии од централнобалкански регион (Вардарски комплекс)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во составот на Вардарскиот комплекс од Централнобалканскиот регион влегуваат етничките целини:

Во сите нив се наоѓаат повеќе предели со поинакви етнички особини, како и со поинакви носии.