Нови Цасник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лого на Нови ЦАСНИК
Лого на Нови ЦАСНИК

Нови Цасник е единствениот неделник на долнолужички (долнолужичкосрпски) јазик, кој го издава Народната издавачка куќа Домовина во Котбус. Весникот излегувал како прилог на горнолужичкиот весник Нова доба, за подоцна да прерасне во независен весник. Шефредактори биле Вилхелм Бјеро и Хорст Адам, додека денес шефредактор е Грегож Вјечорек.

Мрежно место[уреди | уреди извор]

www.nowycasnik.de