Неопределено (археологија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во археологијата под терминот неопределено се подразбира археолошки наод или архитектонска структура на која не може детално да и се определи временскиот период.