Нелспруит

Од Википедија — слободната енциклопедија

Нелспруитград со 221,474 жители кој се наоѓа во североисточна Јужноафриканска Република. Тој е главен град на провинцијата Мпумаланга. Низ градот тече Крокодилската Река. Нелспруит се наоѓа на околу 60 километри западно од границата со Мозамбик и 330 километри источно од Јоханесбург.

Стадионот Нелспруит