Национални паркови во Бугарија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следува список на национални паркови во Бугарија:

 1. Национален парк Пирин, (Македонија)
 2. Национален парк Рила,(Македонија)
 3. Национален парк Централен Балкан, (Македонија)
 4. Природен парк Беласица, (Македонија)
 5. Природен парк Б‘лгарка,
 6. Природен парк Витоша,
 7. Природен парк Врачански балкан,
 8. Природен парк Златни пјас‘ци,
 9. Природен парк Персина,
 10. Природен парк Рилски Манастир,
 11. Природен парк Русенски лом,
 12. Природен парк Сините камени,
 13. Природен парк Странджа,
 14. Природен парк Шуменско плато