Нарсак

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Нарсак

Нарсак (гренландски: Narsaq) е град во јужниот дел на Гренланд, во општината Кујалек. Со неговите 1.503 жители во 2013 година, тој е деветти град по големина на Островот, кој воедно е основан во 1830 година.