Народна култура

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Народна култура, популарна култура (почесто поп-култура) или масовна култура е мноштво замисли, гледни точки, ставови, шеги и други културолошки одлики најзастапени меѓу широките народни маси во одредено општество.