Прејди на содржината

Нанорталик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Нанорталик

Нанорталик (гренландски: Nanortalik) е град во јужниот дел на Гренланд, во општината Кујалек. Со неговите 1.337 жители во 2013 година, тој е десетти град по големина на Островот, а името на гренландски значи Место на белите мечки.