Музика на срцето

Од Википедија — слободната енциклопедија
Музика на срцето

Музика на срцето (англиски: Music of the Heart) — американски филм од 1999 година, во режија на Вес Крејвен. Главните улоги ги играат: Мерил Стрип, Глориа Естефан и Анџела Басет.

Содржина[уреди | уреди извор]

Роберта (ја игра Стрип) е наставничка во основно училиште во Харлем, каде дисциплината е поважна од уметноста. Но, Роберта верува дека музиката ќе им ја даде на децата смислата која ќе има непроценлива вредност во нивниот живот. И покрај незаинтересираноста на училишната управа и малиот буџет, таа се бори да ја оствари својата цел.[1] [2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Антена, број 862, 2.1.2015, стр. 16.
  2. Антена, број 866, 30.1.2015, стр. 16.