Мошчена

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црква на Мошчена

Мошчена (украински: Мощена) е село во северозападна Украина. Тоа е главно место на одделна обштина во Волињска област и има околу 581 жители според пописот од 2010 година.

Координати: 51°15′N, 24°36′E