Москва (река)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Москва
Местоположба
Физички особености
Особености на сливот
Оваа страница се однесува на реката Москва. За други значења видете Москва (објаснување)

Москва — името на реката која што тече низ истоимениот град Москва. Попознати градби ситуирани по нејзиниот тек се Кремљ како и храмот на Исус Христос Спасителот.