Морумби

Од Википедија — слободната енциклопедија
Морумби
Место Саун Пауло, Бразил Бразил
Изграден 30 мај 2011 - 15 април 2014
Отворен 2 октомври 1960
Реновиран 1994−1996, 2000, 2009 и 2016
Сопственик Саун Пауло Саун Пауло
Подлога Трева 105x68m
Игра Саун Пауло Саун Пауло (2014-)
Гледачи 67,052

Морумби е стадион во Саун Пауло, Бразил. Toj е еден од најголемите фудбалски стадиони во светот, со сместивост од 67,052 седечки места.

На овој стадион својте домашни натпревари ги игра екипата на Саун Пауло. Стадион исто така бил еден од домаќините на Копа Америка 2019.